Geslaagd bezoek burgemeester Jan van Zanen

Op woensdagmiddag 29 april bezocht burgemeester Jan van Zanen Dienstencentrum De Roef aan de Touwslagerslaan in De Meern.

“Mijn naam is Jan en ik werk bij de Gemeente”, zei hij tegen één van de 70 bezoekers. Daarmee zette hij meteen de toon voor de open en hartelijke gesprekken met bridgers en biljarters, het bestuur van Vrienden van De Roef, beheerder Ineke Schols, vrijwilligers en bewoners van De Zonnewijzer.

bezoek_burgemeester1Het bezoek verliep in een prettige sfeer. De burgemeester toonde oprecht belangstelling voor de vele activiteiten die de bezoekers zelf organiseren. Hij prees het initiatief van de stichting Vrienden van De Roef om het dienstencentrum in eigen beheer te nemen. In een korte toespraak zei de voorzitter dat dat een verdienste was van de gemeente Utrecht, De Rijnhoven, sponsors en donateurs, plaatselijke ondernemers en vele dorpsgenoten samen.  Van ouderen wordt verwacht dat zij langer zelfstandig thuis wonen. Om gezond ouder te worden zijn goed eten en voldoende beweging belangrijk. Met de gezamenlijke maaltijden en de sportieve activiteiten voorziet De Roef in een behoefte.

Sinds oktober 2015 is er een dart club in De Roef. Een jeu de boules baan staat op de planning. De Vrienden van De Roef daarover: “U bent van harte welkom om na de start van de Tour de France een keer een balletje op te komen gooien burgemeester”. Na een geslaagde middag nam burgemeester van Zanen afscheid van de bezoekers.

Bezoek-burgemeester2 bezoek_burgemeester3