Een koninklijk lintje voor Ineke!

Vrijdag 26 april 2019 ontving Ineke Schols een Koninklijke onderscheiding.

In de stadsschouwburg van Utrecht deelde burgemeester Jan van Zanen haar mee dat het onze Koning heeft behaagd haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester van Zanen speldt haar de bijbehorende versierselen op.

Zij krijgt de onderscheiding o.a. voor haar jarenlange verdiensten als beheerder van Dienstencentrum De Roef in De Meern
’s Middags van 16:00 tot 18:00 uur bood de Stichting Vrienden van De Roef haar een feestelijke receptie aan in De Roef.

Hieronder staat de officiële perstekst:

Mevrouw B.T. (Ineke) Schols-Miltenburg (63 jaar) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Schols is sinds 2000 verbonden aan Dienstencentrum De Roef. Naast de werkzaamheden in haar betaalde functie is zij actief op vrijwillige basis. Zo heeft zij een internetcafé opgezet, organiseert zij reanimatiecursussen en helpt zij initiatieven in De Roef te professionaliseren. Dankzij haar inzet blijven de steeds ouder wordende bezoekers en vrijwilligers aangehaakt bij de verschillende activiteiten. Daarnaast is mevrouw Schols actief in haar woonwijk. Zij verleent sinds 1991 mantelzorg aan verschillende, soms in slechte gezondheid verkerende, buren. Bezoekers van De Roef en buurtbewoners kunnen altijd op haar hulp rekenen. Ook is zij actief bij de jaarlijkse kindervakantieweek in De Meern en heeft zij in het verleden gecollecteerd voor de Nierstichting.